Friday, March 3, 2017

keistimewaan SET KEHAMILAN SHAKLEE

Apabila telah disahkan hamil, bakal ibu wajib dan mesti menjaga irmid makanan dengan betul dan seimbang, agar anak di dalam kandungan membesar dengan sihat dan mendapat segala nutrien penting yang diperlukan sepanjang tempoh kehamilan. 

Tapi tahukah ibu-ibu diluar sana, apakah makanan yang perlu dan tidak perlu diambil? nutrisi yang bagaimana harus diambil semasa kehamilan? 

Untuk sepanjang tempoh kehamilan, sangat di cadangkan untuk anda mengambil set KEHAMILAN Sahklee. set Kehamilan Sahaklee ini bukan sahaja membekalkan nutrient penting untuk ibu malah membekalkan nutrisi penting untuk tumbesaran anak diadalam kandungan juga. 

Apa itu SET KEHAMILAN SHAKLEE? Jom kak yan terangan dan perincikan satu persatu. 

Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER PERTAMA


1. Vitalea - Multivitamin yang tebaik dengan zat besi.  Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah. Jika ibu-ibu mengambil vitalea, tidak perlu lagi mengambil obimin okay. Bagi ibu-ibu yang mempunyai masalah HB rendah juga sangat-sangat digalakkan untuk mengambil vitalea ni.

2. B-complex - Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural. Selain dari itu juga, vitamin B ni berperanan untukmengurangkan morning sickness yang sering dialami ibu-ibu hamil.

3. Vitamin C - Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.  Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4.Ostematrix - Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix  mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat.  Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp.

5. ESP - Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh.  Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.

Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER 2 dan 3 


Ibu-ibu perlu mengambil vitamin-vitamin seperti di atas dan cuma perlu menambah satu lagi vitamin iaitu :

Omega Guard - Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.


anda berminat unatuk dapatkan set kehamilan ini? Jom segera hubungi kak yan ya. No comments:

Post a Comment